ZiuaNews publică un articol incredibil despre avionul modern, roşu, al SMURD-ului, achiziţionat de Raed Arafat din donaţiile de 2% ale românilor, care aştepta în hangare în timp ce Adrian Iovan şi Aura Ion mureau într-un avion vechi de 40 de ani.

Avionul cel roşu, modern, ar fi aceeaşi aeronavă folosită de SMURD înainte de achiziţionarea noului aparat de zbor. Coincidenţele apar la: anul de fabricaţie, numărul orelor de zbor, proprietar, asigurator şi defecţiunile tehnice.

Arafat a închiriat de la compania Alfa Air International, patronată de israelianul Ygal Zoharm, din anul 2010, până în 2012, un avion Piper PA 42 720 Cheyenne III, de culoare alb cu albastru, cu numărul de înmatriculare YR-ANF, fabricat în anul 1981, în SUA. Proprietarul acestei aeronave era BCR LEASING IFN.

Acest avion a avut un accident şi s-a defectat la trenul de aterizare.

Potrivit ZiuaNews, avionul alb-albastru a fost trimis în Austria, unde a fost vopsit în roşu şi readus în ţară în 2012.

Argumentele: modelul este acelaşi, Piper PA 42 720 Cheyenne III, anul de fabricaţie este acelaşi: 1981; numărul orelor de zbor este acelaşi: 5.500; utilitatea: ambulanţă aeriană; proprietarul: firma austriacă; asiguratorul: BCR Asigurări; defecţiuni: trenul de aterizare.

Citeşte mai departe Aici