Cu toate că de la data de 21 ianuarie este ilegală folosirea de drone care filmează în România, jurnaliștii de la The Telegraph prezintă azi o filmare aeriană a gropii de la Pata Rât, la marginea orașului Cluj-Napoca.

Articolul cu un titlu eronat Drone footage shows Roma community living on chemical waste site induce cititorii în eroare, transformând o banală groapă de gunoi menajer într-un loc ce conține deșeuri chimice, o declarație căreia edilul municipiului Cluj-Napoca și chiar MAE ar trebui să îi răspundă în mod oficial.

Filmarea cu dronă a The Telegraph arată modul în care jurnaliștii de can-can britanici desconsideră legile din România. În timp ce în Marea Britanie se duce o politică publică anti imigrație și de timorarea a comunităților de români imigranți, tabloidele britanice vor să facă curățenie la Cluj-Napoca, mințind cititorii și creând false probleme pentru a ține ocupată opinia publică din Regat Unit al Marii Britanii, țara a cărei capitale are o populație non-albă majoritară.