Exista alimente care produc efecte neplacute si bizare in organism. Sparanghelul, de exemplu, te face sa mirosi foarte urat! Iata care sunt alimentele cu efecte neplacute si care este cauza acestor ciudatenii.

Sparanghelul

Este o leguma foarte sanatoasa si gustoasa. Unul dintre efectele bizare este acela ca dupa o portie de sparanghel transpiratia si respiratia miros foarte urat. Cauza sta in continutul foarte mare de sulf din sparanghel, specific si pentru ceapa, usturoi, varza si conopida. Mirosul neplacut dispare complet in 24 de ore.

Sfecla
Iti poate oferi momente de panica daca nu esti avizat. O salata de sfecla poate sa determine colorarea in rosu a urinei si materiilor fecale. Nu se intampla tuturor, ci doar persoanelor care sufera de un sidrom manifestat printr-un deficit cronic de fier. Boala este asociata cu oboseala cronica, palpitatii si tulburari de tranzit intestinal. In acest caz, o salata de sfecla poate pune un diagnostic si poate explica o suma de suferinte a caror cauza ar fi ramas necunoscut.

Stridiile

Sunt trecute in categoria alimentelor cu efect afrodiziac. Daca in cazul altor alimente pot sa existe semne de intrebare, stridiile au un efect dovedit, in special in cazul barbatilor si mai putin in ceea ce le priveste pe femei, ca urmare a continutului foarte mare de zinc. Zincul este fundamental pentru producerea de testosteron. Daca nivelul de testosteron este constant redus in cazul femeilor, zincul din stridii produce o crestere exploziva a nivelului de testosteron in cazul barbatilor. Asa ca dupa o portie de stridii si o noapte romantia poti avea in urmatoare zile, alaturi de tine un barbat care cauta scandalul cu lumanarea.

Semintele de pin

Lasa in urma un gust metalic care poate sa persiste cateva ore dupa masa sau pana cand semintele sunt digerate si eliminate. Nu se stie exact care este motivul, dar se pare ca este provocat de unele grasimi specifice pe care le contin semintele de pin.

Broccoli

Este una dintre cele mai sanatoase legume, dar excesul de crucifere, categorie din care fac parte broccoli, conopida, varza si varza de Bruxelles, interfereaza cu hormonii tiroidieni si produce blocarea efectului acestora. A exagera consumul de broccoli si alte crucifere poate induce simptomatologia tipica pentru hipotiroidism, respectiv insuficienta tiroidiana, afectiune care se manifesta prin faptul ca tiroida nu produce suficienti hormoni. Printre manifestarile hipotiroidismului se numara obezitatea, dureri articulare, infertilitate si boli de inima. Fenomenele in cazul abuzului de broccoli dispar in circa 24 de ore.