Consilierii locali ploieşteni vor vota vineri, cel mai probabil, suspendarea asocierii cu Asociaţia Comunitară “Lupii Galbeni”, prin care se premiau rezultatele Petrolului.

În 2013, Consiliul Local Ploieşti se angaja să recompenseze performanţele sportive ale formaţiei Petrolul Ploieşti, iar banii urmau să ajungă de la bugetul local la fotbalişti prin intermediul „Asociaţiei Comunitare „Lupii Galbeni 2012”, un ONG condus de fraţii Capră, sub forma unei finanţări nerambursabile.

Iniţiativa de suspendare a acestor premieri vine în contextul anchetei demarcate de către Direcţia Naţională Anti-Corupţie pe acest subiect, fiind vorba, de fapt de o “pauză” în protocolul aprobat în CL Ploieşti, pentru 5 ani.

În 29 ianuarie, în proiectul de buget, care se va vota vineri, apăreau şi 5,4 milioane de lei (echivalentul a 1,3 milioane euro) prevăzuţi pentru Asociaţia Comunitară, ieri, suma respectivă nu se mai afla pe ordinea de zi, urmând să se constituie un “fond de rezervă”, care va fi deblocat doar după ce DNA-ul va încheia controlul început.

Pentru că este puţin probabil ca Petrolul să nu termine în primele 5 clasate din Liga I, echipa ar trebui să primească alte două milioane de euro, minim. În plus, câştigarea Cupei (echipa este califcată în semifinale) ar mai adăuga încă un milion de euro pe lista “de aşteptare”.

ProSport