Plecarea lui Crin Antonescu de la putere şi ruperea USL are şi o componentă pozitivă. A doua zi după ce liderul liberal a anunţat că nu se mai iubeşte politic cu Victor Ponta şi intră în opoziţie, Guvernul i-a pregătit o surpriză neplăcută chiar la Senat. Comisia juridică a Senatului României a adoptat un raport de respingere a proiectului legislativ L724/2013, iniţiat de Crin Antonescu şi alţi doi lideri liberali, în vederea modificării OUG nr. 31/2002 în vederea incriminării penale a manifestărilor şi organizaţiilor cu caracter legionar. Raportul de respingere vine pe fondul emiterii ieri a unui aviz negativ de către Comisia de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, după repetate dezbateri şi amânări solicitate de ministerele de resort şi serviciile secrete, în scopul aprofundării obiecţiilor şi documentelor înaintate de Partidul “Totul pentru Ţară”, precum şi ca urmare a neconcordanţelor dintre prevederile proiectului de lege şi cele ale noului cod penal.

Crin Antonescu a făcut greşeala fatală de a-şi îndepărta electoratul de dreapta şi naţionalist din România, îmbrăţişând inconştient o propunere legislativă anti-constituţională de modificare a OUG nr. 31/2002. La iniţiativa fiului unui bolşevic comunist, un ideolog al neo – marxismului anarhic al Şcolii de la Frankfurt, Alexandru Florian, şef la Institutul Elie Wiesel, liberalul Antonescu -, fără studii de istorie aprofundate şi influenţat de consilierul cu nume greu de scris şi de pronunţat, care nu are studii echivalate, Niels Schnecker – a propus Parlamentului o modificare legislativă a OUG nr. 31/2002 prin care se încălca legislaţia internaţională şi drepturile omului, şi care avea ca şi consecinţă gravă băgarea la închisoare a unor oameni că îşi exprimă liber crezul şi ideile lor de dragoste pentru patrie, neam şi religie. Dacă legea trecea în parlament, aşa cum doreau urmaşii liberalilor înfrăţiţi cu fii bolşevicilor în România, asistam la închiderea în puşcării a foştilor deţinuţi politici legionari, la venerabile vârste de 90 de ani, şi la trimiterea în închisoare a unor tineri care citeau Emil Cioran, Radu Gyr, Mircea Eliade sau „Închisori de la Jilava” de CZ Codreanu. Modificarea OUG nr. 31/2002 ar fi dus şi la desfiinţarea unor asociaţii şi partide româneşti care promovează valorile creştine şi naţionale. Aplicarea acestei iniţiative legislative antiromâneşti şi anticonstituţionale ar fi contribuit la interzicerea unor simboluri şi embleme ale naţionalismului cultural şi religios în România. Cine ar fi amintit de duhovnicul neamului Iustin Pârvu sau ar fi vorbit despre patriotismul unui Constantin Noica s-ar fi trezit cu dosar penal şi la închisoare că aşa vrea liberalul Crin Antonescu, îndemnat de Institutul Elie Wiesel plătit din banii publici ai românilor, ca să lupte împotriva valorilor româneşti. Zeci de mii de cetăţeni ar fi intrat la închisoare numai că promovau un naţionalism cultural şi erau creştini ortodocşi practicanţi. S-ar fi deschis o nouă perioadă de prigoană ca în vremea lui IV Stalin, numai că la conducerea României nu ar mai fi fost Dej, ci Băsescu sau Ponta.

Până la urmă raţiunea a învins şi Guvernul Victor Ponta desfiinţează juridic propunerea lui Crin Antonescu şi a Institutului Elie Wiesel, ca expresie a totalitarismului şi încălcării Constituţiei şi legislaţiei internaţionale. Şi membrii Comisiei de apărare şi siguranţă naţională au dat aviz negativ la Senat pe propunerea legislativă de modificare a OUG nr. 31/2002. La fel şi raportul Comisiei juridice este de respingere a acestei aventuri legislative care încalcă flagrant legile ţării şi drepturile omului. Un rol de sensibilizare a opiniei publice pentru respingerea acestei iniţiative legislative anticonstituţionale şi antinaţionale l-au avut publicaţiile româneşti Buciumul, FrontPress, Naţionalişti.ro, Ziarul Naţiunea, NapocaNews sau bloggerii patrioţi Dan Tanasa şi Victor Roncea.

Pentru această aventură legislativă antinaţională şi anticreştină ar trebui să răspundă politic iniţiatorul ei, liberalul roşu Crin Antonescu şi ciracii lui. O armă împotriva acestora este ştampila de vot în noiembrie anul acesta.

Ionuţ Ţene