Etapa a XIX-a a Ligii Naţionale de Baschet Masculin (LNBM) a programat la Cluj unul dintre meciurile cele mai spectaculoase.

Fosta campioană a României (“U” Mobitelco Cluj) a făcut spectacol pe parchetul sălii sporturilor “Horia Demian” şi s-a impus cu scorul de 96-86, în faţa celor de la SCMU Craiova, la capătul unui meci care le-a reamintit suporterilor clujeni că această echipă este, totuşi, o fostă campioană a României.

După un început de meci în care oltenii au dominat şi au făcut legea în teren, clujenii au avut putere sa revina şi să facă spectacol în teren, iar la final au obţinut o victorie care, pentru mulţi dintre suporteri părea compromisă după primele două sferturi.

Darius Hargrove a reuşit 24 de puncte, 3 recuperări şi 4 pase decisive şi a fost cel mai bun jucător de pe teren în confruntarea cu SCM Craiova.

A fost încununarea unei evoluţii fascinante a clujenilor, pe teren propriu, în actuala ediţie a sezonului regulat de LNBM, iar spectacolul a fost total.

De la oapseţi s-a remarcat fostul “U”-ist Le Var Seals care a pus 24 de puncte pe tabelă, a reuşit trei recuperări şi tot atâtea pase decisive. „U” Mobitelco este pe locul 4 în clasament, cu 33 de puncte, unul mai puţin decât liderul Municipal Oradea, şi aşteaptă finalul campionatului pentru a-şi afla adversarul din play-off.

În Aceaşi etapă CSM Oradea s-a impus pe teren propriu, scor 72-66, în faţa celor de la SCMU Piteşti.

Paul Panait