Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că BNR trebuie „să părăsească imediat linia de a fi controlată de un guvern corupt”, el acuzând Banca Naţională de implicare în măsurile privind creşterea accizei la carburant şi „electorata”, susţinute de Victor Ponta în negocierile cu FMI.

„Am luat notă de afirmaţia lui Victor Ponta în care a mulţumit guvernatorului BNR că au muncit două luni cu echipa pentru această electorată. Nu mi-a venit să cred că BNR ar fi implicată în acest proiect electoral, pentru că este un fals, o păcăleală pentru cei care vor beneficia de ea. Am verificat şi într-adevăr, ideea a venit de la BNR. Nu aş mai vrea să îl văd pe mierosul purtător de cuvânt al BNR-ului, explicându-ne cum Banca Naţională, nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu-i miroase”, a comentat Traian Băsescu la B1tv.

Băsescu a spus că a verificat când s-a lansat ideea privind „electorata”. „S-a lansat după întâlnirea pe care Fondul a avut-o cu mine, luni dimineaţă, la o întâlnire cu Banca Naţională, la care a participat şi ministrul Bugetului, Voinea”, a spus şeful statului.

El a adăugat: „Or Mugur Isărescu să spună «A minţit Ponta», dar îi va fi greu să spună, pentru că la el în Banca Naţională s-a discutat cu Fondul, fără ca eu, care trebuie până la urmă să semnez această scrisoare, să dau acest mandate, fără să mă informze cineva. Nici Fondul nu era informat duminică”, a mai spus Băsescu.

Traian Băsescu a continuat: „Vreau ca BNR să părăsească imediat linia de a fi controlată de un guvern corupt. Imediat trebuie să o părăsească. Ştiu care este prestigiul BNR, instituţiile financiare ştiu că BNR a fost implicată în acest lucru, deci nu fac niciun fel de rău Băncii Naţionale, pentru că răul şi-au făcut ei singuri”.

Sursa:Mediafax