Ştefania Duminică, secretar de stat pentru învăţământul Preuniversitar, a copiat o întreagă lucrare de disertaţie pentru master, potrivit documentelor prezentate de jurnaliştii B1 Tv.

Plagiatul dezvăluit de jurnalistul Robert Turcescu îi aparține Șefaniei Duminică, secretar de stat în ministerul educației, omul care răspunde de învățământul preuniversitar. Potrivit dezvăluirilor din emisiunea „Sub semnul întrebării”, plagiatul a fost realizat în 2012, când secretarul de stat a copiat o lucrare apărută în 2008.

Traian Băsescu a cerut astăzi revocarea din funcţie a secretarului de stat pentru plagiat. „Această doamnă a furat, la fel ca şi premierul. Se numeşte furt intelectual”, a declarat Traian Băsescu.

Ștefania Duminică are în spate un CV impresionat. Este lector universitar la Departamentul de Formare a Profesorilor din cadrul Universității din București, profesor de limba și literatura română în învățământul preuniversitar. De asemenea a absolvit două facultăți. Cu toate acestea, a fost prinsă copiind mai rău decât un școlar, la o lucrare de control. Singurele modificări efectuate în lucrarea de dizertație plagiată sunt cel mult de așezare în pagină.

În graba de a copia lucrarea, secretarul de stat din ministerul Educaţie, membru PNL, cea care se ocupă de destinul învăţământului preuniversitar, a lăsat chiar şi numele masterandului care a scris lucrarea originală.