Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că Ministerul Justiţiei, condus de „vărul premierului”, Robert Cazanciuc, i-a trimis aviz negativ la cererea privind graţierea lui George Becali, şeful statului amintind că Victor Ponta spunea recent că l-ar graţia pe fostul europarlamentar.

„Hai să vă arăt ce însemană mincinosul”, a declarat Băsescu, referindu-se la premierul Victor Ponta.

Şeful statului a spus, la B1Tv, că pe 13 ianuarie a primit o adresă de la Ministerul Justiţiei în care îi erau transmise avizele negative pentru graţierea lui George Becali.

„Acesta este documentul. Deci văr-su’, Cazanciuc, îmi trimite că nu este de acord, şi văr-su’ e şi ministrul Justiţiei. Mă îndoiesc că fiind o problemă atât de importantă pentru premier – punerea în libertatea a lui Gigi Becali – nu a ştiut ce mi-a trimis Ministerul Justiţiei. Ce fel de om este acesta? Are un singur nume, dar nu îl rostesc, pentru că vă amendează CNA”, a comentat Băsescu.

„Am aviz negativ de la Ministerul Justiţiei, dat de vărul prin alianţă al premierului. Iar el iese şi spune că l-ar pune în libertate. Cum etichetaţi un astfel de om?”, a spus Băsescu.

Mediafax