Preşedintele Traian Băsescu, aflat astăzi la Cluj-Napoca, s-a angajat în faţa primarului Emil Boc să susţină, la întâlnirea de vineri, programată cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, proiectele Cluj Innovation City şi sângele artificial.

Şeful statului s-a declarat încântat de faptul că municipalitatea a pregătit deja cele 200 hectare de teren necesare pentru dezvoltarea cartierului inovativ al oraşului, dar şi de cercetarea avansată care se face la Cluj-Napoca.

În legătură cu proiectul cercetătorilor de la Facultatea de Chimie a Universităţii „Babeş-Bolyai“ din Cluj, care au descoperit ideea de producere a sângelui artificial, Traian Băsescu a precizat că la ultima sa vizită în Israel, preşedintele Shimon Peres i-a dezvăluit că toată cercetarea a orientat-o în domeniul medical pentru înlocuirea organelor corpului omenesc, care cedează, cu componente produse artificial.

„La fel cum am susţinut şi proiectul laserului de la Măgurele, aşa voi face şi cu aceste două proiecte ale Clujului”, a declarat Traian Băsescu.