Un sondaj destul de interesant. În vreme ce 80% dintre ruși nu exclud ca violențele din Ucraina să conducă la un nou Război al Crimeei, care ar putea declanșa un Al Treilea Război Mondial, același procent, dar de data asta dintre români, nici n-a dat importanță revoltelor și schimbărilor de putere de la Kiev.

Doar 20% dintre „ai noștri” s-au propensionat către știrile despre vecinul de la nord.
Mai grav e că doar 44% dintre români sunt branșați la situația din USL, celorlalți li se rupe. Ca și USL, de altfel. Cât despre Olimpiada de la Soci, 17% din populația televizată de ratinguri a tras cu ochiul la Jocuri. Performanța sportivilor noștri a fost mai nașpa decât gramatica Mariei Grapini, care se laudă c-a fost și ea olimpică, la română. Delegația noastră a găsit cine a fost de vină: „Zăpada a fost proastă!” De parcă ar fi trebuit s-o tragă pe nări. Da’ vodca, cum a fost? Vorba lui Dănuț Lupu, către un urmaș fotbalist: „Apă bei, apă joci!” În cazul nostru: „Apă bei, apă Soci!”
În schimb, românii cu dare de mână la televizoare și plasme și-au belit ochii la noile întâmplări din viața Biancăi Drăgușanu, care, după dispariția din peisajul monden a Oanei Zăvoranu, Monicăi Columbeanu-Gabor, Simonei Senzual, Cruduței și a altor gonflabile de astea, a pus monopol pe toate televiziunile. Mai exact, 64% dintre conaționali și conlocuitori știu la orice oră din zi sau din noapte ce face Madam Silicon, pe unde-a mai pus botu’ și cine i-a mai dat pișcotu’. Am mai văzut câteva încercări timide din partea lui Botezatu de a prinde ceva pe segmentul „peste 65 de ani”, chipurile că i-a ciordit iubita lui Irinel Columbeanu, a mai plusat Andreea Marin, la „văduve și invalizi de război”, cum că și-ar fi crescut copilul singură, s-au mai bătut ca chioarele în bikini două rivale de ale Biancăi, la categoria „nevăzători”, da’ nimic!
Până și Stela Popescu, fostă divă veritabilă, a explodat: „Mi-e și silă. Chiar discutăm de toate proastele?” Uite că discutăm. Ce ne facem, atunci, cu opinia Rodicăi Popescu Bitănescu, actrița de comedie lăudând-o, cu puțin timp în urmă: „Bianca e foarte deșteaptă!”? Mai e foarte puțin și Drăgușanca ar putea candida la europarlamentare. Bine, ea știe despre „candida” că e o boală… Dacă Elena Băsescu, a lu’ Syda a reușit, de ce n-ar avea și Bianca „succesuri” d-astea politice?! Sau, mai bine, s-o punem PR la USL, ce s-ar mai sparge băieții!

Bogdan Comaroni – Ziua News