33 de elevi clujeni beneficiază în acest an de burse școlare oferite de Centrul “Sfântul Vasile cel Mare” aflat sub patronajul Arhiepiscopiei Clujului. Alte 9 burse vor fi oferite de sponsori clujeni și străini elevilor din clasele I-XII ce provin din familii defavorizate. Prin acest sprijin financiar lunar se urmărește susţinerea materială şi educativă a elevilor pentru a-și putea continua studiile.

Bursierii primesc de la 100 până la 300 de euro pe an, bani din care sunt cumpărate rechizite școlare, îmbrăcăminte, încălţăminte, alimente de bază, medicamente sau sunt achitate abonamentele de transport, în funcție de necesitățile fiecărui copil în parte. Pe lângă ajutoarele materiale, elevii mai beneficiază și de meditaţii şcolare gratuite, consiliere psihologică, orientare în carieră și programe și activități recreative.

„Din septembrie 2013 avem înscriși în proiect 33 de copii, iar acum pe lista de așteptare mai sunt 9 copii, urmează să-i înscriem în săptămânile viitoare. Am dori să facem și un apel la școli și biserici pentru a îndruma spre noi copiii care ar avea nevoie de serviciile pe care le oferim ”, a declarat pentru Radio Renașterea coordonatorul proiectului de burse școlare din cadrul Centrului “Sfântul Vasile cel Mare” din Cluj Napoca, Andrada Berbece.

Atât cei care doresc să primească aceste burse școlare, cât și cei care vor să sprijine tinerii din familii defavorizate se pot adresa la sediul instituției de pe str. Aleea Moldoveanu nr 3.

Andreea Pâgleşan, Sursa: Radio Renasterea