Vasluiul a scos al treilea punct în Gruia, din 2005 încoace, chiar la debutul lui Miriuţă ca antrenor la CFR.Arbitrul Haţegan a fost cel mai înjurat om de pe stadion, după ce l-a eliminat pe Monroy şi a refuzat un penalty CFR-ului.

Fanii CFR-ului au venit în număr mare la meciul cu Vasluiul, împinşi de curiozitatea cu care un cinefil aşteaptă să vadă continuarea unui film, cu o nouă regie şi un nou regizor, sperând că va fi mai bun decât precedentul. Noul “regizor” la CFR e Vasile Miriuţă. Al 16-lea antrenor din „Era Paszkany”, al 16-lea început şi tot acelaşi număr de speranţe pentru fani. Mai mult, CFR – Vaslui a mai fost răspunsul la o mare dilemă. Cum va arăta echipa lui Ciobotariu fără Lucian Sînmărtean? Răspunsurile au venit încă din primele minute, dar nu au fost chiar dătătoare de speranţe pentru fani. CFR-ului lui Miriuţă a arătat nesigur şi fără imaginaţie în atac. Minute în şir clujenii au plimbat mingea pe la mijlocul terenului, aşteptând parcă o mişcare de geniu, care să-i desfacă pe vasluieni, iar spectatorii s-au plictisit repede de pasele dintre fundaşii centrali şi noua achiziţie, Monroy, ori de
încercările eşuate de combinaţii între Maftei şi Deac.

Trei ocazii într-o repriză

Vasluienii au părut mai stăpâni pe ei, dar şi mai fricoşi şi şi-au asumat de puţine ori controlul meciului, în condiţiile în care CFR a pus puţine probleme în atac, în prima parte. Ocaziile au apărut mai mult întâmplător ori din execuţii. Balaur a respins cu capul şutul plasat bine de Deac (26), iar Cerniauskas a fost trezit din amorţeală de bomba pe centru a lui Gabionetta (30). De cealaltă parte, oamenii lui Ciobotariu au fost periculoşi când s-au folosit de viteza de pe benzi, iar Abelairas a tras în blocaş (32).

Citeşte şi Miriuţă e mulţumit cu rezultatul: „Nu e un eşec, a fost primul meci. Nu am făcut acest egal din cauza arbitrilor”

CFR a cerut un penalty

Tocmai omul pe care Miriuţă l-a adus cu el de la Ceahlăul i-a stricat debutul tehnicianului, la CFR. Aitor Monroy a intrat neglijent la Madson, undeva la mijlocul terenului şi Haţegan l-a eliminat. Cu CFR-ul în 10 oameni, Vasluiul a jucat perfect rolul gazdelor din prima repriză, iar oamenii lui Ciobotariu au fost şi ei corijenţi la capitolul construcţie. Singura lor ocazie din repriza a doua a venit după un corner, dar Celeban a trimis peste (59). Chiar şi în inferioritate, CFR a avut mai multă viteză în atac, după intrările lui Ogbu şi Maah, dar asta nu i-a adus decât nervi în plus lui Miriuţă. Antrenorul a „explodat” când mingea trimisă de Ogbu a fost oprită din drumul spre poartă, cu mâna, de Ortiz, dar Haţegan a lăsat jocul să continuie (79). Pe final, nimeni nu a mai riscat nimic, iar spectatorii au aflat răspunsurile la întrebările lor. Miriuţă a debutat cu stângul la CFR, iar Vasluiul fără Sînmărtean e o echipă plictisitoare şi fără idei.

Sursa: Pro Sport