Fostul poliţist Cristian Cioacă, condamnat la 22 de ani de închisoare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, decizie care nu este însă definitivă, va fi eliberat, după ce un complet de divergenţă al Curţii de Apel Piteşti i-a admis, vineri, cererea de ridicare a arestului preventiv.

Decizia Curtii de Apel Pitesti este executorie, in baza noilor prevederi in materie penala.

Avocata lui Cristian Cioaca, Maria Vasii, a spus ca salută această decizie. „E un act de justiţie corect. Cred în nevinovaţia clientului meu. Salut decizia de azi, ca pe o decizie corecta luata de niste judecatori care îşi merită statutul de magistrati”, a spus aparatorul lui Cristian Cioaca.

Cristian Cioaca se afla in arest preventiv din 5 decembrie 2012, iar la sfarsitul lui ianuarie 2013 el a fost transferat la Penitenciarul Colibasi.

Cioaca a fost trimis in judecata de catre procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru omor calificat si profanare de morminte, el fiind acuzat ca si-a ucis sotia, avocata Elodia Ghinescu, in august 2007.

In 2 iulie, Cioaca a fost condamnat de Tribunalul Arges la 21 de ani de inchisoare pentru omor calificat si la doi ani de inchisoare pentru profanare de morminte, urmand sa execute, daca decizia ramane definitiva, 22 de ani de detentie. Sentinta instantei de fond a fost atacata cu apel de toate partile implicate, respectiv de Cristian Cioaca, de mama si fratele Elodiei Ghinescu, in calitate de parti civile in dosar, si de procurori.

NapocaNews