Cei care doresc să devină cântăreți bisericești pot urma cursuri de formare la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. Instituția în colaborare cu Arhiepiscopia Clujului organizează și anul acesta cursuri de specializare în cântarea la strană și liturgică generală, la finalul cărora, participanții vor beneficia de o diplomă. Cursurile se vor desfășura în cadrul a două module. Primul dintre acestea va avea loc în perioada 3 martie – 15 mai, iar cel de-al doilea se va desfășura în intervalul 1 octombrie – 15 decembrie.

Înscrierile se pot face la secretariatul Facultății de Teologie Ortodoxă din P-ța Avram Iancu nr. 18, în perioada 15 februarie -1 martie. Se pot înscrie participanți de toate vârstele, atât din Mitropolia Clujului cât și din alte Eparhii.

Potrivit prodecanului Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, părintelui Cristian Sonea, în cadrul acestor cursuri, cei care sunt interesați pot să învețe atât cântările Sfintei Liturghii, cât și rânduiala la strană, noțiuni de tipic și de Liturgică generală. De asemenea, participanții vor beneficia și de învățături de catehism religios.

Cei interesați pot afla informații despre actele necesare înscrierii de pe site-ul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, www.ot.ubbcluj.ro.

Alexandra Andereș, Sursa: Radio Renasterea