Ion Iovcev, directorul Liceului românesc „Lucian Blaga“ de la Tiraspol, a postat un mesaj emoţionat pe pagina unei retele de socializare. In mesaj, directorul vorbeşte despre întâlnirea cu absolvenţii liceului, care a avut loc sămbătă, la câteva zile după ce a fost reţinut de securiştii transnistreni, care i-au confiscat banii pentru salariile profesorilor, acuzându-l de „contrabandă cu valută.

„Am avut o săptămână extem de dificilă. Lupta pentu limba română, pentru identitatea noastră, pentu existenţa Liceului «Lucian Blaga» din Tiraspol continuă. Nu ştiu ce mai pune la cale «adminisraţia rmn». Risc amendă numai pentru că profesorii trebuiau să-şi ridice salariile. Amendă foarte mare pentru mine. Ceva ieşit din comun, …strigător la cer! Cu toate acestea, sâmbătă am avut întâlnire cu absolvenţii liceului. Foarte frumos şi din suflet. Liceul nu este ştampila, confiscată de păgâni, liceul sunt aceşti minunaţi copii, aceşti minunaţi tineri. Sufletele nu le poti omori cu «Kalaşnikov», sufletul este nemuritor“, scrie pe pagina sa de Facebook Ion Iovcev.

Săptămâna aceasta, directorul liceului “Lucian Blaga” din Tiraspol, Ion Iovcev, a fost reţinut de aşa-zişii vameşi transnistreni în timp ce transporta banii pentru salariile profesorilor. Banii au fost confiscaţi de către separatişti, iar Ion Iovcev s-a ales cu dosar şi riscă o amendă de circa 100.000 de lei moldoveneşti (peste 5.500 de euro).

NapocaNews