Beatrice Comănescu, directorul TVR Internațional a confirmat că Stelian Tănase a fost cel care a ordonat întreruperea emisiei TVR Moldova pentru a opri

Beatrice Comănescu a declarat pentru exclusivnews.ro că Stelian Tănase a sunat-o și i-a cerut pe un ton intempestiv să scoată de urgență documentarul Moștenirea Clandestină care era difuzat în acel moment pe TVR Moldova. Singurul argument invocat de Stelian Tănase pentru cenzurarea documentarului a fost că directoarea Beatrice Comănescu face propagandă comunistă.

„Stelian Tănase m-a sunat și-a mi-a cerut să opresc emisia TVR Moldova. Este fără precedent. Niciun director general sau președinte al TVR nu a întrerupt emisia. Întreruperea s-a făcut fără argumente, pe un ton, să zicem intempestiv. Nu este în regulă ceea ce s-a întâmplat. Grilele TVR sunt realizate de către canale, aprobate de directorul de programe. Înainte era un consiliu de programe care nu mai există, care aproba aceste grile. Această grilă cadru a fost aprobată în urmă cu aproximativ două luni”, a declarat Beatrice Comănescu.

Directorul TVR internațional și al TVR Moldova a precizat că niciun director general al TVR nu are atribuții legale și nici dreptul să întrerupă emisia vreunui canal al Televiziunii Române și că ceea ce a făcut Stelian Tănase este revoltător.

”Nu aș fi vrut ca la final de carieră să am asemenea întâmplare. Ceea ce mă face să am întrebări vis a vis de utilitatea serviciului public în condițiile în care emisia se întrerupe arbitrar și fără argumente. Ceea ce se întâmplă este revoltător. Stelian Tănase m-a acuzat că fac propagandă comunistă prin difuzarea documentarului Moștenirea Clandestină”, a mai declarat Beatrice Comănescu.

Sursa: Reporter Virtual