Dupa ce radicalii de la Jobbik si-au lansat opt filiale pe teritoriul Romaniei, desi acestea nu au nicio recunoastere oficiala din partea statului roman, formatiunea din Ungaria isi continua expansiunea in tara noastra. Astfel conducerea Jobbik a decis recent marirea numarului membrilor cu drept decizional de la 60 la 65, cooptand cate un membru din Ucraina, Slovacia, Serbia si doi din Romania, tari unde minoritatea maghiara este relativ puternic reprezentata in anumite regiuni.

“Prin decizia de a asigura posibilitatea unor confrati din tarile vecine sa se alature muncii noastre, Jobbik a inceput deja in interiorul sau ruperea blestemului numit Trianon, care pana in ziua de astazi ne-a ciopartit natiunea”, a declarat deputatul Szavay Istvan, responsabil cu politica nationala a Partidului Jobbik.
Jobbik este primul partid din Ungaria care a aprobat in statut ca grupurile partidului din afara granitelor pot avea delegat cu drept decizional la congresul national, aminteste Ziare.com. Astfel s-a decis ca Transilvania si asa-zisul Tinut Secuiesc sa aiba cate un delegat.

elso
Unul dintre ei este liderul filialei Jobbik Salaj, Torkos Zoltan (28 de ani).

“Unificarea si intarirea comunitatii maghiare din bazinul carpatic pot fi obtinute doar cu sprijinul unei tari-mame puternice, iar de asta este capabil doar un Guvern Jobbik. Multumesc colegilor pentru votul de incredere. Este o mare bucurie sa contribui la construirea unui viitor mai maghiar, mai frumos si mai fericit. Aici, la limita batjocurii din diaspora, este nevoie sprijinirea unei tari mame puternice, pentru nemurirea comunitatii maghiare, astfel incat cuvantul maghiar sa persiste si peste 100 de ani”, a declarat Torkos pentru alfahir.hu.

w

“Jobbik este singurul partid al tarii ciopartite care prin suflet, inima, intentie si actiune lucreaza pentru interesul comun de a pastra si uni natiunea maghiara. Ca maghiar si ca secui sunt mandru sa fac parte din aceasta mare familie. Este o onoare ca am fost ales sa transmit mesajul Tinutului Secuiesc la Budapesta. Vom pune mana pe steag si vom continua marsul”, a declarat la randul lui Kisgyorgy Levente din Targu-Mures, dupa alegerea sa in congresul national al Jobbik.

Alianta Tinerilor de Dreapta – Miscarea pentru o Ungarie mai buna (Jobbik) a obtinut 17 la suta din voturi in urma alegerilor generale din 2010 si un numar de 45 de parlamentari. La nivel european partidul are legaturi stranse cu mai multe formatiuni nationaliste importante. Dupa alegerile europarlamentare din 2009, Jobbik a obtinut aproape 15 procente din totalul voturilor exprimate, revenindu-i 3 locuri in Parlamentul European.

Sursa: FrontPress.ro