Asociația Filantropică “Sf. Onufrie” a reușit până în prezent construirea a două case în cadrul așezământului social de la Mănăstirea cu hramul “Acoperământul Maicii Domnului” din comuna clujeană Florești. Acesta este bilanțul campaniei “Toți copiii au nevoie de iubire” pe care asociația a desfășurat-o începând cu luna octombrie a anului trecut. Chiar dacă cele două case trebuiesc acum amenajate și dotate cu tot ceea ce este corespunzător, membrii asociației speră să le poată da în folosință din vară. Potrivit Teodorei Angelescu, membră în consiliul director al Asociației Filantropice ”Sf. Onufrie”, cele două case sunt ridicate și acoperite, urmând ca în perioada următoare să fie montate geamurile și să se efectueze lucrările de amenajare.

Prin Așezământul Social ”Sf. Onufrie” de la Mănăstirea Florești, membrii implicați își doresc să aducă un sprijin copiilor aflați în dificultate, în abandon, sau care provin din familii a căror situație le pune în pericol creșterea sănătoasă. Proiectul Așezământului “Sf. Onufrie” este demarat de Asociația cu același nume și coordonat de duhovnicul Mănăstirii Florești, părintele Visarion. Când va fi gata, așezământul va cuprinde patru case de tip familial, organizate în așa fel încât să poată găzdui, fiecare, câte 10 copii, și o clădire administrativă.

Cei care doresc să sprijine în continuare construirea așezământului social de la Mănăstirea Florești o pot face prin conturile bancare ale asociației precum și prin redirecționarea a 2 % din impozitul pe venit. Detalii despre ambele modalități se găsesc pe site-ul Asociației Filantropice “Sf Onufrie”.

Alexandra Andereș, Sursa: Radio Renasterea