Preşedintele executiv al Partidului “Totul pentru Ţară”, Florin Dobrescu, a declarat că va iniţia un denunţ penal împotriva lui Klaus Johannis şi a Forumului Democrat al Germanilor din România, în baza Ordonanţei 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob. Dobrescu acuză că organitaţia condusă de actualul prim-vicepreședinte PNL şi-a asumat calitatea de continuatoare a Grupului Etnic German, organizaţie de tip hitlerist dinainte de 1944, pentru a pune mâna pe bunurile imobiliare ale acestuia din întreaga Transilvanie şi din Banat.

Document-al-Grupului-Etnic-German-Forumul-Democrat-Klaus-Iohannis-449x600

“În timp ce liderul PNL, Crin Antonescu a iniţiat o lege pentru interzicerea manifestărilor şi organizaţiilor legionare, acelaşi PNL are în funcţia de prim-vicepreşedinte pe liderul unei organizaţii ce-şi asumă continuitatea unei structuri naziste. O probă de ipocrizie mai mare ca asta nu am văzut.

 

Grupul-Etnic-German-in-mars-600x403
Grupul Etnic German in marsMişcarea Legionară, care a fost absovită de anchetele preliminare de la Nurnberg de acuzaţia de fascism sau colaboraţionism, urmează să fie interzisă, în timp ce urmaşii organizaţiilor eminamente naziste zburdă în voie şi mai sunt onoraţi şi cu demnităţi în statul român.

Voi iniţia un denunţ penal împotriva lui Klaus Johannis, pentru încălcarea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă Guvernamentale 31/2002, respectiv constituirea de organizaţii de tip fascist şi antisemit. Nu eu o spun, el a asumat-o atunci când s-a declarat continuator al Grupului Etnic German. Chiar dacă a făcut asta pentru o uriaşă afacere imobiliară, Stampila Grupului Etnic German nazist de la care se revednica Klaus Ioahannisadică revendicarea patrimoniului GEG. Asta cel mult poate fi o circumstanţă agravantă.

Stampila-Grupului-Etnic-German-nazist-de-la-care-se-revednica-Klaus-Ioahannis-600x450

Stampila Grupului Etnic German nazist de la care se revednica Klaus IoahannisNoi avem hotărâri judecătoreşti care atestă că nu putem fi consideraţi fascişti, şi totuşi Antonescu ne pune în ilegalitate, în timp ce PNL îi promovează pe continuatorii naziştilor, cei care i-au băgat în lagăre pe bătrânii noştri”, a mai declarat Florin Dobrescu.

Grupul Etnic German a fost o structură organizată după model hitlerist, adevărata coloană a V-a a Germaniei în România, stat în statul român în perioada celui de-al doilea război mondial. Promovau ideile rasiale şi ateismul partidului lui Hitler, desfăşurând activităţi contrare intereselor statului român, iar simbolul lor oficial era zvastica. Totul era tras la indigo după ceea ce se întâmpla la Berlin.

Document al Grupului Etnic German – Forumul Democrat – Klaus IohannisDizolvată după 1945 în baza unei prevederi a convenţiei de armistiţiu din 1944, care prevedea desfiinţarea tuturor organizaţiilor naziste şi fasciste, patrimoniul ei a fost trecut în proprietatea statului român.

După 1989, fondatorii Forumului Democrat al Germanilor din România au revendicat proprietăţile imobiliare ale Grupului Etnic German, în calitate de continuator al acestuia. Cu excepţia ziarului Justiţiarul, nimeni nu a ridicat obiecţia conform căreia aceste bunuri erau revendicate în numele unei organizaţii naziste.

Cercetătorul Victor Dogaru, autorul unei lucrări despre extrema dreaptă în România interbelică, are meritul de a fi scos din arhive documentele referitoare la Grupul Etnic German şi la caraterul hitlerist al acestuia, punându-le la dispoziţia publicului în toamna anului trecut.Stampila Grupului Etnic German nazist de la care se revednica Klaus Iohannis.

Sursa: Buciumul