În luna martie, la Cluj-Napoca se desfăşoară, în premieră, maratonul de programare Hackaton, dedicat aplicaţiilor mobile.

„Avem şansa de a avea la Cluj cea mai dinamică şi performantă industrie IT din ţară. Acest eveniment care se va desfăşura în luna martie va reuni 50 de dezvoltatori de aplicaţii mobile, care vor lucra sub întrumarea unor îndrumători tehnici, mentori precum cei de la Google sau Microsoft. Primăria Cluj-Napoca pune la dispoziţia lor date brute din bazele de date ale Primăriei, cum ar fi locurile de parcare sau orarul restaurantelor, plata impozitelor. Vom putea afla prin intermediul unei asemenea aplicaţii mobile dacă sunt locuri libere de parcare dintre cele cu plată orară, în centru sau din cartiere, dacă există locuri libere la restaurante, care sunt restaurantele cu un anumit specific, dintr-o anumoită zonă”, a declarat primarul Emil Boc.

În data de 12 martie se vor publica seturile de date, materia brută pe care o vor utiliza programatorii în concurs, iar în 15 martie se desfăşoară etapa de dezvoltare a aplicaţiilor.

NapocaNews