La împlinirea unui an de la înființarea Asociaţiei Tinerilor Creștini Ortodocși din Mitropolia Clujului, reprezentanții acesteia care aparțin de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului se vor întruni sâmbătă la Centrul Eparhial, în prezența ÎPS Mitropolit Andrei.

Reuniunea va cuprinde un bilanț al primului an de activitate al asociației din cadrul celor nouă protopopiate ale Eparhiei, care va fi prezentat de coordonatorul activităților de tineret al Arhiepiscopiei Clujului, Radu Copil.

Potrivit consilierului cultural al Arhiepiscopiei, pr. Bogdan Ivanov, vor avea loc și discuții cu privire la modalitățile de intensificare a activităților cu tinerii de la nivelul parohiilor: “Încă de la bun început asociația a avut menirea de a se organiza atât la nivelul celor trei Eparhii din Mitropolia Clujului cât mai ales la nivelul protopopiatelor și al parohiilor. Astfel s-a creat o rețea de asociații, de grupuri active de tineri”, a declarat consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, pr. Bogdan Ivanov.

Asociaţia Tinerilor Creștini Ortodocși funcţionează de anul trecut la nivelul Mitropoliei Clujului, Sălajului și Maramureșului. A fost înființată cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Andrei, în urma hotărârii Sinodului Mitropolitan din 19 februarie 2013.

Alexandra Andereș, Sursa: Radio Renasterea