Un miting de solidaritate cu poporul ucrainean este anuntat in aceasta seara la Bucuresti. Organizatorii au stabilit punctul de intalnire in Piata Universitatii. De la ora 18:40 se va pleca intr-un mars al tacerii pana la Ambasada Ucrainei.

Redam mai joc comunicatul lansat de organizatori:

„In urma consultarilor cu Asociatia 21 decembrie precum si cu alte persoane ce si-au exprimat opinia, a rezultat urmatorul plan de „bataie”
Ne strangem intre 18:00-18:45 la Fantana, piata Universitatii.
La ora 18:40 plecam intr-un Mars al tacerii pana la Ambasada Ucrainei. Aduceti banda adeziva pentru a ne lipi peste gura, in simbol de protest impotriva atitudinii lase a Uniunii Europene.
La ambasada desenam un semn al pacii folosind lumanari.
Avand in vedere ca in imediata apropiere se afla si Ministerul de Externe, il putem vizita si lasa cateva pancarte si acolo.
Recomandam sa aduceti lumanari, flori si pancarte de carton unde puteti scrie mesaje de solidaritate, precum si „Deschideti ochii”, „Rupeti tacerea”, etc pentru a fi lasate la minister.”

La Kiev se scrie istoria cu sange in aceste zile. Cel puţin 100 de persoane au murit si alte aproximativ 500 au fost rănite. Medicii sustin ca cei mai multi au murit din cauza ranilor prin impuscare. Cu trei zile in urma, alti 25 de protestatati au murit.

De cateva zile, pe retelele de socializare, tot mai multi romani isi arata sustinerea fata de protestatarii de pe maidanul din centrul Kievului.

NapocaNews