Proiectul de lege privind modificarea Constituției a fost completat cu articolul susținut de TDL și respins, în primă instanță, de PSD. După lungi discuții, Comisia pentru revizuirea Constituţiei a introdus, marți, în textul legii fundamentale, prevederi referitoare la acordarea burselor de merit, nu doar a celor sociale, speculate electoral de către PSD.

„Dacă la jumătatea anului trecut, PSD a votat împotriva introducerii burselor de merit în proiectul ce vizează modificarea Constituției, pledând doar pentru burse sociale, la presiunile Tineretului Democrat Liberal amendamentul a fost acceptat.

Cu această reușită, în continuare, Partidul Democrat Liberal va susţine ideea includerii în legea fundamentală finanţarea Educației cu minimum 5% din Produsul Intern Brut. Acest lucru va fi făcut în cadrul dezbaterilor privind modificarea Constituţiei, dar și separat, prin intermediul unei campanii în care PDL strânge semnături pentru alocarea a 5% din PIB sistemului de educație românesc. Atât PDL, cât și TDL, consideră că măsura aceasta poate întări sistemul de învățământ, fiind o investiție pentru o economie mai puternică, astfel reducându-se asistența socială şi creându-se oportunități de a munci.

Cu toate că mizează pe un anume tip de electorat, unul care are aplecare către social, USL trebuie să înțeleagă că educația este unul dintre elementele de bază care pot aduce stabilitate țării, iar finanțarea acesteia este o soluţie clară pentru a rezolva măcar o parte din problemele tinerilor”, se arată într-un comunicat emis de Biroul de presă al TDL Cluj.

NapocaNews