Fostul preşedinte al UDMR Marko Bela a declarat, joi, în cadrul Adunării Generale anuale a delegaţilor UDMR Târgu Mureş, că Uniunea poate să îşi asume rolul de guvernare, în „condiţiile corespunzătoare”, adăugând: „Fără noi nu e reformă în ţară, fără noi nu există progres”.

Acesta a afirmat că, atunci când UDMR şi-a asumat rolul de guvernare, ţara şi-a atins scopurile pe plan internaţional, inclusiv integrarea în NATO.

Liderul UDMR a arătat că Uniunii i s-a oferit intrarea la guvernare şi ţinând cont de rolul ei de „forţă stabilizatoare”.

„Dacă vom avea garanţii preliminare, că până la urmă acest pachet de reforme amânat de doi ani ştim cum trebuie să arate şi se va înfăptui, atunci UDMR trebuie să îşi asume rolul de guvernare. Fără noi nu e reformă în ţară, fără noi nu există progres. Cei care au oferit rol de guvernare UDMR s-au gândit şi la acest rol de forţă stabilizatoare a UDMR, nu doar la cifre”, a spus Marko Bela, adăugând că, privind la situaţia din ultimul an de la Târgu Mureş, poate spune că, şi pe plan local, fără o majoritate consistentă UDMR „nu e progres, nu e reformă”.

Sursa:Mediafax