O anchetă realizată de Centrul de Investigaţii media dezăluie faptul că, Mariana Câmpeanu, actualul ministru al Muncii, i-a dat in 2005, in calitate de sefa a Casei de Pensii Ilfov, “in conditii suspecte” sotului sau, Iulian Campeanu, pensie si indemnizatie de insotitor, ca urmare a incadrarii in gradul I de invaliditate deşi acesta nu suferea de nicio boală gravă.

Potrivit Hotnews.ro, care a preluat ancheta celor de la Centrul de Investigatii Media, doar din indemnizatia pentru însoţitor – pe care o primeşte odată cu pensia – Iulian Câmpeanu a încasat, din 2005 şi până în prezent, 54.184 de lei.

Până la 1 martie 2005 când s-a penionat pe caz de boală, Iulian Campeanu, soţul actualului munistrul al Muncii, Mariana Câmpeanu, a lucrat la firma Grup Meteor Construct din Ilfov, o firma aflată astăzi în insolvenţă şi care, conform documentelor întocmite de lichidatorul judiciar, a rămas cu aproape 600.000 de lei datorii la stat. Câmpeanu a ocupat funcţia de director general adjunct al firmei până la 1 martie 2005, când contractul său de muncă a fost desfăcut “cu acordul părţilor”, scrie Hotnews.ro.