Biserica Ortodoxă s-a aflat astăzi, 16 februarie 2014, în duminica a 34-a după Rusalii, numită și duminica întoarcerii fiului risipitor. ÎPS Părinte Andrei a fost prezent astăzi în parohia ortodoxă Valea Drăganului, protopopiatul Huedin. Mitropolitul Clujului a oficiat Sf. Liturghie în biserica cu hramul “Sfântul Ierarh Nicolae”, alături de Înaltpresfinția sa slujind un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit după citirea pericopei evanghelice, Mitropolitul Clujului le-a vorbit celor prezenți despre pocaință, unul din subiectele principale ale evangheliei întoarcerii fiului risipitor și o virtute extrem de importantă pentru mântuire. De asemenea ierarhul a accentuat importanța spovedaniei, cu atât mai mult cu cât ne aflăm în perioada Triodului, într-un moment în care Biserica se pregătește să intre în Postul Paștelui.

Pe durata Sfintei Liturghii au fost oficiate și două hitoronii, întru preot și diacon. La finalul slujbei, ÎPS Andrei i-a acordat preotului paroh Valentin Abrudan diplomă de aleasă cinsire, în semn de apreciere față de realizările avute de-a lungul timpului. Totodată, ierarhul a oficiat o slujbă de binecuvântare a casei parohiale, ca urmare a lucrărilor de renovare efectuate în ultimul timp.

Parohia Valea Drăganului se află la poalele masivului muntos Vlădeasa și este cunoscută drept o veche vatră de credință și tradiție ortodoxă. Biserica a fost ridicată între anii 1972 – 1982 și a fost sfințită de ÎPS Teofil Herineanu.

Alexandra Andereș, Sursa: Radio Renasterea