Surse din UDMR ne-au precizat că se duc negocieri cu cei din blocul USD, pentru un sprijin după ruperea USL. Cum această rupere este iminentă, liderii celor două partide au intensificat negocierile și se pare că s-a agreat o variantă.

Conform surselor noastre, negocierile s-au dus doar pentru o susținere parlamentară, fără ca UDMR să intre în Guvern. În acest caz, UDMR ar putea primi o serie de posturi în teritoriu, în schimbul susținerii blocului USD în Parlament.

Motivele pentru care UDMR nu ar dori să intre acum la guvernare țin de calcule de imagine. Partidul nu mai vrea să fie considerat marioneta nimănui, în schimb vor acorda sprijin parlamentar PSD-ului invocând nevoia de stabilitate politică la nivel guvernamental.

Din sursele noastre o intrare a UDMR la guvernare s-ar putea produce doar după alegerile prezidențiale, dar aici intervin foarte multe variabile și este mai degrabă o discuție pur ipotetică.

În cazul în care UDMR oferă sprijin celor de la USD, atunci majoritățile în Parlament ar arăta astfel:

– Camera Deputaților: USD+minoritățile naționale+UDMR: 224 de parlamentari, la care se mai adaugă cel puțin 10 de la PPDD.

-Senat: USD+UDMR: 93 de parlamentari, la care se mai adaugă indepenenții din Senat.

Conform acestor calcule, USD-ul ar avea o majoritate mai mult decât liniștitoare și pot duce o guvernare fără PNL.

Lucian Negrea, Sursa: Pe Surse.ro