Noua Dreaptă Cluj va organiza în data de 15 Martie (Sâmbătă), a VI­-a ediție a Marșului Memorial Avram Iancu. Evenimentul va fi un omagiu adus liderului revoluției române dinT ransilvania de la 1848­-1849. Tot cu această ocazie se vor sărbători 165 de ani de la victoria revoluției române în Ardeal.

Marșul Memorial Avram Iancu (2)

Manifestarea va atrage atenția și asupra pericolului reprezentat de materializarea extremismului maghiar în România și asupra stiuației românilor discriminați în propria țară. La 142 de ani de la moartea lui Avram Iancu, idealurile celor ce au luptat pentru un Ardeal românesc și liber sunt duse mai departe de către tinerii naționaliști români.

Marșul Memorial Avram Iancu (3)

Marșul va începe de la ora 12:00 şi se va desfășura pe traseul Piața Mihai Viteazul – Str. Regele Ferdinand ­- Piața Unirii – Bd. Eroilor ­Piața Avram Iancu (unde vor fi rostite discursuri de liderii organizației.

Marșul Memorial Avram Iancu ediția 2014

Punctul de întâlnire pentru plecarea participanților este platoul din fața statuii lui Mihai Vitezul. La marș sunt invitați toți clujenii, precum și toți românii.

NapocaNews