Societatea Universală a Hinduismului, o organizaţie nonguvernamentală cu sediul în SUA care promovează hinduismul, cere demisia preşedintelui Traian Băsescu după ce a fost amendat de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru declaraţiile făcute în 2010 despre romii nomazi.

Rajan Zed, preşedintele Societăţii Universale a Hinduismului (USH), apreciază că Traian Băsescu nu mai are legitimitatea morală de a rămâne preşedinte după ce a făcut astfel de afirmaţii despre un grup etnic.

Cum ar putea un preşedinte să reprezinte o ţară când are astfel de prejudecăţi despre un grup etnic al populaţiei ţării?, a spus Rajan Zed, adăugând că se va adresa Uniunii Europene dacă Băsescu nu va demisiona.

Potrivit propriului site, Societatea Universală a Hinduismului (USH), cu sediul în Nevada (SUA), este o organizaţie filosofică, religioasă, culturală şi educaţională care are ca scop promovarea identităţii comunităţii hinduse şi a dialogului interreligios.

Preşedintele Traian Băsescu a fost amendat, luni, de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru declaraţiile făcute în noiembrie 2010, la Ljubljana, privind romii nomazi, despre care a afirmat că „mulţi dintre ei, în mod tradiţional, trăiesc din ce fură”. Hotărârea a fost luată în şedinţa de luni a Colegiului director al CNCD, cu şase voturi „pentru” şi două „împotrivă”.

Sursa:Mediafax