În 26.02.2014, la ora 23:40, o femeie de 29 de ani din municipiul Deva, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Moţilor, din Cluj-Napoca, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autoturism care circula din sensul opus.

Anterior accidentului, în Piaţa Unirii, conducătoarea autoturismului nu s-a conformat semnalelor de oprire efectuate de poliţişti, motiv pentru care echipajul de poliţie a trecut la urmărirea acestuia.

Fiind testată cu aparatul etilotest, s-a constatat că femeia se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma accidentului, conducătorul autoturismului care circula regulamentar şi doi pasageri au suferit răni uşoare, iar un alt pasager de 23 de ani a fost rănit grav.

Victimele au fost transportate la U.P.U. 1 Cluj-Napoca pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Conducătoarea autoturismului este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă” şi ”conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană ce are o îmbibaţie alcoolică în sânge de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge” fapte prevăzute şi pedepsite de Codul Penal.

Şoferiţa a fost arestată pentru 24 de ore.