Clienţii care intră într-o cafenea din Oradea sunt întrebaţi dacă sunt de acord să petreacă o oră fără mobil. Dacă răspunsul e afirmativ, primesc o cafea din partea casei

Clienţii care intră într-o cafenea din Oradea sunt întrebaţi dacă sunt de acord să petreacă o oră fără mobil. Dacă răspunsul e afirmativ, primesc o cafea din partea ca …mai multe
Patronul unei cafenele din Oradea oferă o cafea gratuită tuturor celor care sunt de acord să renunţe timp de o oră la telefoane mobile şi laptopuri.

Pentru ca nimeni să nu fenteze sistemul, clienții trebuie să închidă aparatele și să le lase la bar, arată Digi24.

„Interacțiunea dintre cei care stau la masă se pierde. Vreau ca intercațiunea asta să se petreacă offline pentru că ne aflăm într-un spațiu public și văd din ce în ce mai mult persoane care își găsesc refugiul în mediul online”, spune patronul cafenelei, George Staicu.

Oferta a fost pe placul clienţilor, care au remarcat că, fără telefoane, sunt mult mai lipsiţi de griji şi se implică mult mai activ în conversaţii.

„Nu te mai uiți la ceas, nu te mai uiți dacă ai primit mesaj, e cumva mai relaxant”, remarcă unul dintre clienţi. „E deprimant să intri într-un local să vezi la mese câte 3-4 oameni cu sucul, cafeaua în față și cu nasul în telefon butonând de zor”, e de părere un altul.

Iniţiativa din Oradea este oarecum asemănătoare uneia din Brazilia. Patronii unui pub au comandat halbe de bere special concepute, care stau drepte pe masă numai dacă sunt aşezate pe telefonul mobil.

Sursa: Yahoo