O tara rivala a incercat sa saboteze Jocurile Olimpice de la Soci! Aceasta este dezvaluirea incredibila pe care Vladimir Putin a facut-o cu ocazia ceremoniei de deschidere a Olimpiadei de iarna din acest an.

Vladimir Putin a afirmat la postul de televiziune Rossiya 1 ca Rusia a fost la un pas sa piarda organizarea Jocurilor Olimpice din cauza unei actiuni de sabotaj.

Potrivit spuselor lui Putin, in 2007, in seara de dinaintea votului decisiv, mai multe brosuri despre Soci au fost introduse pe sub usile camerelor de hotel in care se aflau membrii Comitetului Olimpic International (CIO).

Conform regulilor CIO, campania electorala este strict interzisa pe durata Congresului, iar nerespectarea duce la descalificare.

„Stiti ce ne-a salvat? Camerele de supraveghere aflate pe holul hotelului au demonstrat ca de vina au fost rivalii nostri care s-au dat drept rusi. Nu i-a ajutat!”, a declarat Putin.

Presedintele Rusiei nu a numit numele rivalilor care au incercat aceasta actiune de sabotaj, insa concurenti directi au fost sud-coreenii si austriecii.

Rusia a castigat organizarea Jocurilor Olimpice in iulie 2007, in urma unui congres ce a avut loc in Guatemala.

C.S.