În timp record, Adrian Papahagi a reuşit să pună bazele Mişcării Populare, alături de Traian Băsescu, fundaţie şi partid care au reuşit să atragă mulţi români, printre care şi pe Emil Boc şi Elena Udrea. Totuşi, universitarul a anunţat astăzi că se retrage din viaţa politică.

Decizia dânsului vine în contextul nemulţumirii sale legate de acceptarea în rândurile PMP, fără ştirea sa, a deputatului liberal Marin Anton, care a migrat de la PDL în PNL cu 3 zile înaintea căderii guvernului Ungureanu, şi care recent a propus închiderea supermarketurilor în week-end.

“Din rațiuni personale, care nu mă implică decât pe mine, am decis să mă retrag din viața politică. Voi continua să lupt, ca intelectual, pentru valorile în care cred și pentru asanarea spațiului public românesc. Voi acorda mereu sprijin și încredere Partidului Mișcarea Populară, al cărui fondator sunt, și Președintelui Traian Băsescu. Voi fi alături de ei ca orator și susținător, atunci când mi-o vor cere, așa cum s-a întâmplat din vara lui 2012 încoace. În perioada următoare îmi voi dedica toată pasiunea și energia familiei și universității, și voi refuza orice apariție publică”, a declarat Adrian Papahagi pe pagina sa de Facebook.