Parlamentul de la Kiev a decis sambata dupa-amiaza suspendarea presedintelui Viktor Ianukovici, la scurt timp de la difuzarea unui interviu inregistrat in care acesta anunta ca nu intentioneaza sa demisioneze.

Parlamentul a adoptat o rezolutie prin care fixeaza data de 25 mai pentru organizarea alegerilor prezidentiale anticipate. Ianukovici se afla la Harkov.

Parlamentarii l-au declarat pe preşedinte incapabil dinpunct de vedere constituţional de a-şi îndeplini atribuţiile. După vot, unii dintre ei s-au ridicat, au aplaudat şi au cântat imnul naţional.

Votul a fost transmis în direct de canalul de televiziune parlamentar Rada.

Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko va fi eliberată din închisoare. Poliţia ucraineană anunţă că este „alături de popor” şi vrea „schimbări rapide”, anunţă Ministerul de Interne într-un comunicat.

Sefii serviciilor de securitate, inclusiv al fortelor de ordine Berkut, s-au declarat in parlament de partea protestatarilor. Acestia au anuntat ca nu vor mai lua parte in niciun conflict cu oamenii. Armata ucraineana nu se va implica in conflictul politic, anunta Ministerul Apararii.

NapocaNews