Proiectul de revizuire a fost declarat, în parte sau în totalitate, neconstituțional de către CCR. Președintele Senatului, Crin Antonescu, împreună cu întreaga comisie au încălcat suveranitatea poporului și statul de drept. Se impune demisia de urgență a acestora. Au compromis definitiv credibilitatea Parlamentului în fața românilor.

„PDL este singurul partid care a refuzat să gireze activitatea unei comisii care încalcă legea.

Prin Decizia CCR se confirmă poziția PDL, și anume, faptul că USL, prin modul în care încearcă revizuirea Constituției, încalcă suveranitatea poporului refuzând să pună în aplicare rezultatul referendumului din anul 2009.

Potrivit prevederilor constituționale, suveranitatea poporului se exercită și prin referendum. Prin faptul că USL refuză să pună în executare rezultatul referendumului, încalcă articolul 2 din Constituție și încalcă statul de drept.

PDL nu va gira o Constituție care aparține USL, nu va gira o Constituție care încalcă statul de drept, ci PDL va apăra întotdeauna o Constituție care va fi a poporului.

Vom participa la acțiuni în stradă, prin care vom informa cetățenii cu privire la încălcarea statului de drept de către majoritatea USL care a transformat Parlamentul României în Marea Adunare Națională.

USL se substituie suveranității poporului, iar Parlamentul, prin faptul că refuză să pună în executare rezultatul unui referendum săvârșește un act profund nedemocratic pe care PDL refuză să-l gireze” a declarat senatorul Alin Tișe.

NapocaNews