În următoarele zile, ucrainenii nu vor mai putea viziona posturile tv retransmise din Federația Rusă și asta pentru că Rada Supremă de la Kiev intenționează să oprească temporar retransmisiunea posturilor tv din federația Rusă pe teritoriul Ucrainei.

Potrivit autorilor proiectului de hotărâre, măsura este impusă în scopul securizării informaționale, a relatării obiective a situației din ucraina dar și pentru a curma tentativele de provocări interetnice, transmite Liga.net.
Inițiatorii proiectului, care au depus documentul în Radă sunt deputații din partea partidului “SVOBODA” – Igor Miroșnicenko, Igor Șvaik, Andrei Tagnibok, Andrei Mohnik, Oleg Kaida, Iurii Sirotiuk, Oleg Ghelevei Andrei Iulienko, Oleg Sirotiuk.
În nota explicativă anexată proiectului de hotărâre se arată că, având în vedere situația creată, unele mijloace mass-media din străinătate, care nu au semnat Convenția Europeană privind televiziunea transfrontalieră, relatează cu lipsă de obiectivitate despre evenimentele din Kiev și cheamă deschis la separatism. Este vorba de Rusia – unicul stat care nu a ratificat în prezent acordul respectiv.

Sursa: amurburg.ru via moldova24.info / R.B.N. Press