Vicepresedintele Partidului Democrat Liberal, Radu F. Alexandru, s-a aratat foarte dezamagit de inscrierea fostului premier Emil Boc in Fundatia Miscarea Populara si a spus ca se indoieste ca acesta va lupta pentru partid in campania pentru europarlamentare, dand de inteles ca e de asteptat sa sustina PMP.

„Sub nicio forma nu ii cer lui Emil Boc sa-l fi tradat pe Traian Basescu, dar nu pot sa accept ca a tradat PDL, un PDL care nu i-a intors spatele lui Traian Basescu, care nu a spus niciodata un ‘adio domnule presedinte’, care a vorbit de Traian Basescu drept un capitol esential al istoriei partidului si care a sustinut, indiferent de costuri, guvernarea si premierul”, a spus fostul senator pentru Ziare.com.

„E limpede ca primarul Emil Boc nu poate sa-si dea demisia din PDL pentru ca ar intra intr-o situatie ireconciliabila cu legea, dar cu foarte multa amaraciune marturisesc ca am indoieli asupra capacitatii cu care liderul organizatiei PDL Cluj, acelasi Emil Boc, se va implica in campania pentru europarlamentare in beneficiul Partidului Democrat Liberal”, a adaugat vicepresedintele PDL.

Intrebat daca se asteapta ca fostul sef al PDL din 2005-2012 sa sustina Partidul Miscarea Populara in campania pentru europarlamentare. Radu F. Alexandru a dat de inteles ca da: „E o intrebare retorica pe care mi-o puneti”.

Eventuala excludere a lui Boc?

Vicele PDL a spus ca nimanui nu-i da prin gand sa il excluda pe Boc din partid acum, insa ca, in situatia ipotetica in care acesta ar porni intr-o campanie anti-PDL, ar deveni o varianta.

„Nu vedem sa facem plecarea mai usoare nimanui si ideea excluderii lui Emil Boc nu-i trece nimanui prin cap, dar toti membrii PDL, conform statutului, au aceleasi drepturi si obligatii. Nu mi-l pot imagina pe Emil Boc pornind intr-o campanie anti-PDL. Daca s-ar ajunge in asemenea situatie, ar fi ca orice membru care face declaratii ostile la adresa partidului. E un raspuns pur teoretic, pe care nu pot sa mi-l imaginez”, a mai comentat Radu F. Alexandru.

Sursa: Ziare.com