Apa plata cu lamaie a fost laudata in ultima perioada pentru efectele sale benefice asupra sanatatii, insa specialistii vin sa ne lamureasca in ce masura apa plata cu lamaie este benefica sau daunatoare.

SPECIALISTII SPUN NU PENTRU APA CU LAMAIE – AFLA MAI JOS DE CE

Desi exista studii serioase privind beneficiile lamailor, totusi specialistii va sugereaza sa evitati apa plata cu lamaie in unele situatii.

Studiile (de exemplu Dabbah, Edwards, & Moats, 1970) demonstreaza proprietatile antibacteriene ale lamailor. Sucul de lamaie pare sa fie activ pe foarte multe microorganisme si a fost asociat ca anti-HIV daca este aplicat vaginal la femile active sexual. Alte studii au demonstrat ca sucul de lamaie este un extraordinar antiparazitar, actionand in special asupra parazitilor intestinali.

Mai mult decat, lamaia a fost alaturata alimentelor alcaline, fiind considerata un bun remediu pentru anemie totodata.

ATENTIE: APA CU LAMAIE AR PUTEA FI DAUNATOARE SANATATII

Intr-un studiu recent – microbial Flora on restaurant Beverage lemon slices – specialistii au analizat, la intamplare, feliile de lamai din 21 de restaurante.

Ceea ce au gasit in laborator a fost socant: zeci de microbi erau prezenti pe aceste felii, de la E. Coli si alte bacterii intestinale pana la fungi precum Candida. Hepatita A se poate transmite pe aceasta cale. Specialistii atrag atentia ca aceste microorganisme pot produce reale probleme de sanatate!

Ceea ce este important de adaugat consta in faptul ca aceste microorganisme proveneau de pe mainile celor care manipulau lamaile, dar si de pe suprafetele unde acestea erau depozitate.

Aceste microorganisme periculoase pentru sanatate se gasesc si pe alte alimente, chiar si pe carne. Specialistii atrag atentia asupra igienei cand vine vorba de pregatirea alimentelor.

Sursa: Healthy