După ce în luna octombrie 2013 conducerea unității de învățământ, la care învață împreună elevi români și maghiari, a schimbat steagul liceului înlocuindu-l cu unul în culorile și simbolistica așa-zisului steg secuiesc, direcțiunea a decis să impună uniforme obligatorii începând cu această săptămână.

Uniformele, sub forma unui tricou sau a unei cămăși, sunt inscripționate cu sigla prezentă și pe steagul licelului, realizată în culorile așa-zisului steag secuiesc pe care apar elemente revendicate ca fiind de simbolistică secuiască, soarele și semiluna (pe steagul secuiesc soarele a fost înlocuit cu o stea).

Toți elevii liceului, și deci și cei de la secția română, vor fi obligați începând cu această săptămână să poarte culorile și simbolistica așa-zisului steag secuiesc. Direcțiunea a transmis deja faptul că va verifica dacă elevii vor purta aceste uniforme.

Directoarea Liceului ”Kőrösi Csoma Sándor” este membru UDMR. De remarcat și stupiditatea conducerii liceului Kőrösi Csoma Sándor, reprezentantă prin directoarea Becsek Éva, consilier local UDMR, în privința sintagmei ”Sicitur Ad Astra” prezentă pe sigla liceului. La o simplă documentare pe internet, directoarea ar fi putut observa faptul că forma corectă a acestei sintagme latine este ”sic itur ad astra”.

Dan Tanasa