Rodia, cunoscuta si sub denumirea de ‘fructul dragostei’ sau ‘fructul vietii’, este apreciata pentru proprietatile sale extraordinare. Inclusa la loc de cinste printre super alimente, rodia contine de 3 ori mai multi antioxidanti decat vinul rosu sau ceaiul verde.

14 BENEFICII ALE CONSUMULUI DE RODIE

Rodia este unul din cele mai puternice fructe antioxidante, in compozia ei gasindu-se de trei ori mai multi antioxidanti decat in vinul rosu sau in ceaiul verde. Rodia contine antioxidanti puternici precum polifenoli, tanini si antocianini, esentiali pentru sanatatea inimii si a organismului.
Este o sursa grozava de vitamine si minerale. Rodia contine vitamina A, vitamina B5, vitamina C si E, vitamina K, acid folic, dar si minerale importante pentru organism precum calciu, potasiu, magneziu, fier.

In acelasi timp, antioxidantii continuti de rodie impiedica aparitia procesului de imbatranire prematura. Prin urmare, rodia este recomandata chiar si in tratarea bolii Alzheimer.

4. Rodia are proprietati antiinflamatorii si din acest motiv protejeaza impotriva astmului, a durerilor in gat, a diareei si a altor boli.
5. Rodia este un fruct minunat de care pot beneficia femeile insarcinate. Este bogata in acid folic, vitamina esentiala in diviziunea celulara si indispensabila in procesul de dezvoltare a fatului.

6. Intareste sistemul imunitar si are proprietati anticancer. Rodia este un aliment extraordinar, eficient impotriva cancerului de san, a cancerului de prostata si a celui de piele.

Sursa: Healthy