Pe retelele de socializare se anunță un nou protest de proporții pe data de 8 februarie 2014, în București. Au fost invitați să participe la el, peste 50.000 de români, câteva mii răspunzând deja invitației.

Apelul este dat tuturor românilor care doresc un viitor mai bun pentru țara noastră, este un protest:

„Împotriva corupției sistematice care a năpădit întregul spectru politic actual. Este un protest împotriva ipocriziei, nesimțirii și lipsei de scrupule a politicienilor mioritici. Este un protest împotriva trădării calificate de care se fac vinovați conducătorii. Este un protest pentru viitorul NOSTRU”.
► Indiferent în ce oraș sau țară te afli, dacă îți pasă de viitorul României și vrei să lupți pentru el, pregătește-te pentru deplasare la București pe 8 februarie!

► Acest protest NU este unul afiliat politic, ba chiar are loc împotriva corupției sistemice care a năpădit întregul spectru politic actual.
– Este un protest impotriva ipocriziei, nesimțirii și lipsei de scrupule a politicienilor mioritici.
– Este un protest împotriva trădării calificate de care se fac vinovați “minunații” noștri conducători.
– Este un protest pentru viitorul NOSTRU, al tuturor care conviețuim, trudim, ne chinuim pe aceste plaiuri.
– Este un protest pentru recâștigarea RESPECTULUI politicianului pentru cetățeni, chiar și prin frică dacă va fi necesar.
– Este un protest care nu are revendicări inițiale, ci doar îi va OBLIGA pe politicieni să ne respecte drepturile fundamentale, inteligența, opiniile…
DECIZIILE.

– Este un protest împotriva acestui cancer de care această țară pare că nu mai scapă odată, împotriva acestor infractori cu cravate lipsiți de scrupule.
– Este un protest pentru un mediu curat, o economie proprie sănătoasă, transparență decizională, consultare publică, justiție independentă… pentru RESPECT.
► Acest protest NU este și nu va fi notificat la infama Primărie a Capitalei. Ne-am născut cu libertatea în sânge și liberi vom muri, chiar dacă asta nu le convine anumitor indivizi.

► PREGATIȚI-VĂ PENTRU ȘEDERE ÎNDELUNGATĂ ÎN STRADĂ!
► NU MAI PLECĂM REPEJOR SPRE CASE SPERIAȚI DE FRIG!
► De această dată rezistăm, nu capitulăm!

► Să ne organizăm, să ne pregătim și să ne încălzim pentru primul mare protest din 2014.

► SĂ ARĂTĂM ROMÂNILOR CĂ ONOAREA ȘI CURAJUL N-AU MURIT PE ACEST TĂRÂM!

8 FEBRUARIE – Protest pentru viitorul României

La 24 de ani de la momentul decembrie 1989, în contrast cu visurile și speranțele de atunci ale românilor, avem o clasă politică imorală, tot mai ruptă de cetățeni, care s-a înconjurat cu ziduri legislative menite să-i protejeze privilegiile. Prefăcându-se că sunt în tabere opuse, politicienii mimează democrația, dar pe sub masă își dau mâna pentru a satisface interesele îmbogățiților de tranziție și ale corporațiilor străine.
În timp ce ei își pregătesc superimunități și amnistii, abuzul de putere și de forță devine singura lege aplicabilă restului de 20 de milioane de români. Disprețul este moneda cu care au tratat și tratează cererile legitime ale cetățenilor, strigate de nenumărate ori în stradă de la 1 septembrie.
De aceea este necesar să facem un pas înainte, să-i determinăm pe unii dintre ei să plece de la putere, iar pe ceilalți să dărâme zidurile legislative care acoperă afacerile murdare și împiedică venirea unor oameni noi, necompromiși, să gestioneze treburile publice.

 

1531591_504429853010215_756687809_n
Sunt numeroase revendicările care ar trebui incluse pe listă pentru a readuce România la o stare de normalitate, le-am notat doar pe cele mai dureroase în momentul actual și în special pe cele ce pot deschide uşa schimbării.

De aceea, cerem:

1. Demisia Guvernului Victor Ponta și a Președintelui Traian Băsescu.
2. Modificarea legii partidelor politice pentru relaxarea condițiilor de înființare a acestora.
3. Revizuirea legilor electorale prin eliminarea pragurilor și reducerea numărului de semnături pentru înregistrarea candidaților independenți.
4. Eliminarea obligației de declarare a adunărilor publice.
5. Destituirea conducerii jandarmeriei și anchetarea abuzurilor comise la Pungesti și în alte localități, cu participarea unor experți desemnați de Consiliul Europei.
6. Retragerea infamelor inițiative legislative care vizează modificări aduse Codului penal, legii amnistiei precum și respingerea proiectului de modificare a legii exproprierii.
7. Desecretizarea tuturor anexelor contractelor și clauzelor confidențiale încheiate de Statul Român, cu excepția celor din domeniul apărării și siguranței naționale.
8. Interzicerea mineritului pe bază de cianuri în România și includerea Roșiei Montane pe lista patrimoniului mondial UNESCO.
9. Interzicerea prin lege în România a fracturării hidraulice de mare volum în explorarea și exploatarea gazelor de șist și a altor hidrocarburi provenind din zăcăminte neconvenționale
10. Anularea concesiunilor și licențelor de explorare și exploatare a hidrocarburilor de șist.

NapocaNews