Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box (FRB), Rudel Obreja, a fost reţinut, marţi, de DNA, pentru trafic de influenţă, după ce ar fi cerut un milion de euro de la o persoană judecată de instanţa supremă, pentru a interveni în favoarea acesteia la judecători.
Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în perioada noiembrie 2013 – ianuarie 2014, Obreja a pretins de la un denunţător un milion de euro. În schimbul banilor, susţin anchetatorii, fostul preşedinte al FRB „a lăsat să se creadă că are influenţă asupra judecătorilor din completul învestit cu soluţionarea unui dosar aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, astfel încât îi va determina să pronunţe o hotărâre favorabilă denunţătorului”. Hotărârea respectivă avea în vedere judecarea recursului declarat de denunţător, în calitate de inculpat în respectiva cauză penală, împotriva unei soluţii de condamnare la pedeapsa închisorii, mai precizează DNA.
Rudel Obreja a impus ca 200.000 de euro din suma cerută să-i fie dată înainte de pronunţarea hotărârii, iar diferenţa, după obţinerea soluţiei favorabile, mai susţin procurorii anticorupţie.
„Pentru a conferi credibilitate promisiunilor sale, Obreja Rudel a susţinut că persoanele pe lângă care îşi exercita influenţa i-au transmis denunţătorului, prin intermediar, că va obţine cu certitudine o hotărâre favorabilă dacă va solicita amânarea cauzei pentru un termen de judecată ulterior intrării în vigoare a ‘noului cod’ (cu referire la data de 1 februarie 2014, când au intrat în vigoare NCP şi NCPP)”, mai arată DNA.
Recursul din dosarul denunţătorului a fost soluţionat anterior datei de 1 februarie 2014 şi a fost respins, astfel încât hotărârea de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare a rămas definitivă.
DNA mai precizează că procurorii i-au prezentat lui Obreja acuzaţiile şi l-au reţinut, urmând ca acesta să fie dus la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.
Rudel Obreja a fost în faţa procurorilor anticorupţie şi în dosarul galei „Campion pentru România”, fiind audiat în legătură cu organizarea meciului în care Lucian Bute a boxat cu francezul Jean-Paul Mendy, în 2011.
Sursa: Mediafax
One Response to “Rudel Obreja, REŢINUT după ce ar fi cerut un milion de euro pentru a interveni la judecători”
DNA-ul Serviciul Teritorial Craiova si Parchetul de pe langa CURTEA DE APEL CRAIOVA apara criminali care fabrica dosare penale platind martorii cu 10.000 lei/persoana.
Dosarul nr. 10882/311/2010, este o facatura care pute insuportabil si duhneste a coruptie si ticalosie, manevrata de procurori de la Tribunalul Olt si politisti de la Serviciului de Investigare a Fraudelor ai Inspectoratului de Politie Judetean Olt.
Documentele false sunt intocmite de „ artizanii maşinaţiilor infracţionale care au o îndelungată practică în cercetarea infracţiunilor economice” respectiv Comisarul sef Nedeloiu Constantin, Comisarul Mas Iulica, Scms de politie Corman Gabriel si alti, ajutati de procurorul Marin Calusaru promovat la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Craiova pentru fapte de coruptie si judecatorul Constantin Luiz.
Hotararea Nr. 22/22.01.2014 din Dosarul 1114/54/2013, reflecta coruptia din justitia Olteana care judeca prin TELEPATIE pe foarte multi banii. Faci plangere penala la un infractor si in aceeasi solutie scoate nevinovati mai multi infractorii pentru care nu ai depus PLANGERE PENALA.
Asa judeca procuroarea- judecator Valerica Mirea de la Curtea de Apel Craiova.
Consiliul Superior al Magistraturii in ciuda faptului ca Valerica Mirea a fost sanctionata, prin decizii definitive ale Inaltei Curti de Casatie si Justitie, de doua ori, in aprilie 2010, o promoveaza Judecator.
Valerica Mirea, fost procuror la Sectia Judiciara a Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova, a reusit performanta de a nu se evidentia la nici unul dintre locurile de munca pe la care a trecut. Si nici pe infractori nu i-a deranjat.
De cand a fost promovata la Parchetul de pe langa Curtea de Apel, si-a petrecut toate concediile in strainatate: la Roma, Milano si Paris
O crimă care aşterne tăcerea peste mai multe furturi de aluminiu de la ALRO S.A.
În ciuda evidenţelor, este absolut şocantă încadrarea faptei făcută de procurori şi incredibil modul în care judecătorul a dat sentinţa în acest caz!
Motivul uciderii omului de afaceri din Brebeni rămâne în continuare un mister neelucidat de anchetatorii şi judecătorul de caz. Aflarea adevărului în acest caz n-a avut loc nu din cauza probelor insuficiente de la dosar, ci doar pentru că nu s-a dorit un astfel de deznodământ. În data de 13 octombrie 2011, în dosarul penal nr. 5465/311/2011, autorul crimei, Marius-Răzvan Stanciu, pentru fapta sa, a primit numai o condamnare de 3 ani, prevăzută cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pentru o durată de 5 ani, aceasta reprezentând termen de încercare potrivit art. 862 din Codul penal.