Andrei Chiliman: ”Atacul împotriva statului de drept, împotriva indepedenței justiției, este permanent și se face prin diverse mijloace și pe diverse planuri de către cei care fac parte din actuala putere, atât PSD cât și PNL”

Filiala Cluj a Inițiativei România Liberală (IRL) s-a lansat, duminică, 9 februarie a.c., la Cluj, în prezența liderului Consiliului Consultativ al IRL, Andrei Chiliman, a vicepreședintelui IRL, deputatul Diana Tușa, a prim-vicepreședintelui PNȚCD și membru fondator IRL, Vlad Moisescu, și a președintelui Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat, Aurelian Pavelescu.

În deschiderea evenimentului de lansare, liderul Consiliului Consultativ al Inițiativei România Liberală și primarul Sectorului 1 din București, Andrei Chiliman, a arătat că România are nevoie de o alternativă reală de dreapta care să se opună partidelor din actuala putere, PSD și PNL, partide care nu fac altceva decât să destructureze instituțiile statului. „Atacul împotriva statului de drept, împotriva indepedenței justiției, este permanent și se face prin diverse mijloace și pe diverse planuri de către cei care fac parte din actuala putere, atât PSD cât și PNL. Actuala guvernare își face imagine guvernând țara la televizor”, a afirmat Andrei Chiliman. Liderul IRL a explicat că dreapta înseamnă să duci cât mai multe resurse către dezvoltare, către investiții, să creezi condiții pentru ca piața să funcționeze liber, să-i stimulezi pe cei care produc, care au inițiativă, „cei care, de fapt, în timpul guvernărilor de stânga sunt cei mai oropsiți pentru că li se pun tot felul de taxe și biruri”.

Andrei Chiliman și-a exprimat regretul cu privire la direcția către care s-a îndreptat PNL. „Era cândva un partid de dreapta. Mă așteptam să se opună cu fermitate politicilor populiste ale PSD. PNL a devenit un partid de stânga . În afară de morală, de caractere puternice, dreapta înseamnă stabilitate politică, stabilitate legislativă și stabilitate fiscală. Dreapta înseamnă stat de drept, înseamnă justiție independentă care să țină echilibrul, atunci când se produc lucruri incorecte”. Andrei Chiliman a făcut un apel către toți românii de dreapta să se alăture Inițiativei România Liberală, amintind că IRL mai are de lansat doar câteva filiale la nivelul întregii țări. La eveniment a participat și liderul țărăniștilor locali Horea Dan (foto).

Andrei Chiliman a amintit și de protocolul pe care IRL l-a semnat cu PNȚCD, ca partid continuator al valorilor și principiilor marelui om politic Corneliu Coposu. ”Corneliu Coposu a avut credibilitate pentru că n-a vrut nimic pentru el, ci a vrut mult pentru România și pentru români. Trebuie să încercăm să dovedim oamenilor că vrem mai mult pentru țară și pentru ei decât vrem pentru noi”, a arătat liderului Consiliului Consultativ al IRL.

La rândul său, președintele Consiliului Director al IRL, Vlad Moisescu, a subliniat, în discursul său, că statul nu oferă nimic românilor întreprinzători, oamenilor care produc plus-valoare și care au rezistat crizei economice. „Ei sunt germenii capitalismului românesc de mâine. Totuși, în afară de economie, România mai are nevoie și de morală. Singurul partid care nu a făcut compromisuri și și-a păstrat coloana vertebrală a moralității creștine este PNȚCD. Din acest motiv, IRL a făcut un protocol cu PNȚCD, în scopul renașterii valorilor și principiilor creștin-democrației”, a explicat Vlad Moisescu.

”IRL face parte din proiectul mai amplu al PNȚCD. Avem nevoie de oameni de afaceri cinstiți, de soluții pentru mediul privat, pentru buna funcționare a statului”, a spus și președintele PNȚCD Aurelian Pavelescu care a evocat personalitățile înaintașilor țărăniști Iuliu Maniu și Corneliu Coposu, ale căror valori și principii sunt extrem de prezente și constituie soluția pentru România. „Nu poți face nici afaceri, nici politică fără morală. Dar care morală? Morala lui Vasile Blaga, a lui Crin Antonescu? Morala PSD și a PNL? A lui Victor Ponta și a lui Ion Iliescu? Noi avem la PNȚCD morala creștină. Ce înseamnă asta? A pune binele public deasupra interesului privat”, a conchis Aurelian Pavelescu.

NapocaNews