În Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj vor fi introduşi membri ai unor entităţi noi printre care amintim Serviciul Public Judeţean de Salvamont-Salvaspeo Cluj, Salvamont Salvaspeo Vlădeasa Cluj, Cluburile de Radioamatori clujene, ANCOM, Transylvania Off Road Club etc. Anunţul a fost făcut de Prefectura Cluj, care acum lucrează la aceste modificări.

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, a dispus actualizarea acestei structuri de intervenţie, determinată de preluarea comenzii Diviziei 4 Infanterie „GEMINA” de către Generalul de brigadă, domnul Adrian Tonea. De asemenea, în structura acestui comitet vor fi introduse entităţi precum Serviciul Public Judeţean de Salvamont-Salvaspeo Cluj, Salvamont Salvaspeo Vlădeasa Cluj, Cluburile de Radioamatori clujene, ANCOM, Transylvania Off Road Club etc.

”Suntem în etapa de derulare a procedurilor de includere a acestora în structurile judeţene de intervenţie pentru situaţiile de urgenţă”, se arată într-un comunicat al Prfecturii. Iniţiativa vine după ce membri ai Salvaspeo Bihor şi ai Transylvania Off Road Cluj au avut un rol esenţial în găsirea şi salvarea membrilor echipajului avionului prăbuşit în Munţii Apuseni pe 20 ianuarie. În acele momente, salvamontiştii clujeni nu au fost nici măcat anunţaţi de aceast accident, ei fiind cei care cunosc acele zone la fel de bine ca şi localnicii. Structurile Salvamont din judeţ şi Transylvania Off Road Cluj, sunt cooptate în Planul Operaţional de Intervenţie în caz de Accidente de Aviaţie Civilă, actualizat în anul 2013.

Sursa: Adevarul