Presedintele PNL, Crin Antonescu, ar fi propus duminica seara, in sedinta liberalilor, iesirea partidului de la guvernare, in cazul in care Partidul Conservator ar primi un post de vicepremier in Guvern.

Optiunea a fost sustinuta si de Klaus Iohannis, prim-vicepresedinte PNL, propus pentru functiile de vicepremier si ministru de Interne, anunta surse citate de Digi 24.

Totodata, Romeo Stavarache si Aristotel Cancescu, sefi de filiale PNL, sunt de parere ca partidul ar trebui sa iasa de la guvernare.

Inainte de inceperea sedintei, Radu Stroe a vorbit insa despre unitatea USL.

„Toti alesii partidului vor sa ramana la guvernare. Si varfurile, si alesii”, a spus fostul ministru Radu Stroe, la sosirea la sediul PNL.

Tensiuni in USL: Liberalii se reunesc in sedinta duminica dupa-amiaza

Liderii liberali s-au reunit, duminica dupa-amiaza, intr-o sedinta in care se vor discuta aspecte legate de viitorul PNL in cadrul USL, in contextul tensiunilor din alianta.

Sedinta a fost convocata de presedintele Crin Antonescu. In contextul tensiunilor din ultima saptamana din USL, dupa constituirea USD, Victor Ponta si Crin Antonescu s-au atacat in mai multe randuri, presedintele PNL afirmand despre premier ca „s-a dus la Barroso sa-i dea lista de comenzi, ca la chelneri”, in timp ce presedintele PSD a spus despre Crin Antonescu ca a stat in preajma lui Traian Basescu si are acelasi limbaj ca seful statului.

Joi, liderul liberal a sustinut ca nu este nicio criza in USL, dar ca Victor Ponta va trebui sa aleaga, pana luni, intre guvernarea cu PNL si alianta cu Dan Voiculescu. Antonescu a spus ca PNL nu va accepta „transformarea USL intr-un fel de mosie a lui Victor Ponta sau intr-un fel de USD mai mare”.

Vineri, liderul liberal a afirmat ca USL ar fi trebuit rupt de cand Traian Basescu si Victor Ponta „au pus frumusete de procurori”, afirmand ca USL e „un fel de PSD labartat” si ca social-democratii nu il vor sustine la prezidentiale.

Sursa: Ziare.com