La Centrul Eparhial din Cluj-Napoca a avut loc marți, 18 februarie 2014, ședința de lucru a permanenței Consiliului eparhial cu protopopii din cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Ședința a debutat la ora 10 și a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. Au participat preoții protopopi din toate cele nouă protopopiate ale Eparhiei: Cluj, Dej, Gherla, Turda, Huedin, Bistriţa, Năsăud şi Beclean. În cadrul şedinţei s-au dezbătut diverse probleme administrative şi pastorale și s-au prezentat proiectele misionare si culturale desfășurate de parohii.

Consilierul bisericesc al Arhiepiscopiei Clujului, Pr. Cristian Baciu despre ședință: „Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, în deschiderea ședinței, i-a îndemnat pe preoții protopopi să se implice cu râvnă și dăruire, și în acest an, în problemele misionare ale Bisericii. În ședință s-a discutat intensificarea activităților liturgice, pastorale, culturale și social –filantropice. În acest sens au avut loc discuții privind buna organizare a alegerilor organismelor eparhiale, a colectei fondului central misionar pentru anul 2014, care se va desfășura în primele patru duminici ale lunii martie, începând cu data de 9 martie. S-a discutat și despre organizarea cercurilor preoțești, în acest sens s-a hotărât împărțirea în trei cercuri preoțești a parohiilor din municipiul Cluj-Napoca. Totodată s-a luat în discuție și organizarea activităților privind Anul 2014, Anul Spovedaniei și a Sfintei Împărtășanii și a Sfinților Martiri Brâncoveni, la nivelul tuturor parohiilor. Pe plan cultural s-a hotărât organizarea și în acest an a Festivalului tinerilor la nivelul Arhiepiscopiei Clujului, precum și a concursurilor propuse de Patriarhia Română care se vor desfășura pe parcursul anului 2014. S-a luat în discuția organizarea și distribuirea fondurilor din cutia milei și din fondul Filantropia. Pe plan economic s-a prezentat un raport al bisericilor, caselor parohiale și centrelor de tineret aflate în construcție și s-a discutat despre posibilitățile financiare în vederea finalizării lor ”.

De la ora 12 a avut loc, tot la Centrul Eparhial din Cluj-Napoca, întrunirea membrilor Adunării Generale a Casei de Ajutor Reciproc a clerului și a personalului bisericesc din Eparhia Clujului.

Andreea Pâgleşan, Sursa: Radio Renasterea