La Kiev se scrie istoria cu sange in aceste zile. Cel puţin 100 de persoane au murit, alte aproximativ 500 fiind rănite, afirmă surse medicale citate de CNN. Medicii sustin ca cei mai multi au murit din cauza ranilor prin impuscare. Cu doua zile in urma, alti 25 de protestatati au murit.

Televiziunile din toata lumea au transmis imagini cu cadavre care zac pe caldaram, si cu zeci de raniti pe strazile Kievului.
Treisprezece cadavre neidentificate zac de câteva ore în Piaţa Independenţei din Kiev, informează site-ul agenţiei Interfax-Ukraine.
In fotografie se pot observa soldați trăgînd in demonstranți, astăzi 20 februarie, 2014.
De cealalta parte, fortele de ordine acuza si ele ca protestatarii folosesc la randul lor arme de foc.

Fortele de securitate din centrul Kievului au primit permisiunea de a folosi arme de foc în legitimă apărare, după ce au fost atacate de la ferestrele unei clădiri, a declarat Ministrul de Interne.

Ministerul de Interne i-a îndemnat joi pe locuitorii Kievului să nu iasă din casă şi să nu meargă în centrul oraşului, unde au loc tiruri susţinute cu gloanţe reale.

Luptele din centrul Kievului au reinceput inca din zorii zilei de joi. Manifestanţii au început să reocupe părţi ale Pieţei, pe care le evacuaseră miercuri, când se anunţase şi un armistiţiu. La scurt timp după aceea, televiziunile au arătat imagini cu ciocniri violente: protestatari care aruncau cu pietre de caldarâm şi bombe incendiare artizanale, forţe de ordine care răspundeau cu gaze lacrimogene, grenade asurzitoare şi gloanţe de cauciuc. Se pare însă că în tot acest timp s-a tras şi cu muniţie de război, noteaza Europa Libera.

Ciocnirile au reînceput astăzi, 20 februarie, in centrul Kievului, între poliție și manifestanți, în ciuda armistițiului anunțat de Ianukovici și acceptat de șefii opoziției.

NapocaNews