La mai bine de cinci luni de la instalarea Guvernului Victor Ponta stema Ungariei continuă să fie amplasată pe fațada a două instituții publice de învățământ din județul Harghita: Liceul ”Marton Aron” din Miercurea Ciuc și Gimnaziul ”Salamon Erno” din Gheorgheni.

Cele două steme ale Ungariei au fost amplasate în cursul anului trecut în timpul Guvernului Emil Boc însă noua conducere de la București tolerează și ea aceste ilegalități. Ca o ironie, din luna august 2012 noul ministru al Administrației și Internelor este chiar deputatul PSD de Harghita, Mircea Dușa, care refuză însă să ia vreo măsură împotriva acestei ilegalități.

Față de lipsa de reacție a autorităților locale în aceste cazuri am adresat în urmă cu o lună de zile un apel Guvernului Victor Ponta și Ministrului Mircea Dușa prin care le solicitam să pună capăt acestor enormități. Din păcate și Guvernul Ponta a adoptat aceeași atitudine care a caracterizat Guvernele Emil Boc în această chestiune.

Cotidianul ”Informația Harghitei” a publicat săptămâna aceasta un articol conform căruia ”Lucrările de reabilitare a clădirii Liceelor ,,Marton Aron” şi ,,Segito Maria” din municipiul Miercurea-Ciuc – o investiţie de 25,5 milioane lei, care reprezintă o pătrime a bugetului anual al municipiului – s-au finalizat. Duminică, în clădirea reabilitată, în prezenţa unui public numeros, a avut loc evenimentul de încheiere a acestui proiect. Cei prezenţi au urmărit o proiecţie foto în care a fost prezentat procesul de reabilitare, după care au vizitat clădirea reînnoită. Proiectul ,,Reabilitarea, modernizarea şi echiparea Liceelor Marton Aron şi Segito Maria” a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional al Uniunii Europene, cu sprijinul financiar al Guvernului României şi Primăriei municipiului Miercurea-Ciuc”.

Cu alte cuvinte, stema Ungariei a fost amplasată pe clădirea Liceului ”Marton Aron” cu sprijinul Guvernului României!
liceul-marton-aron-detaliu-fatada

Dan Tanasa