Preşedintele României, Traian Băsescu, îi cere demisia în mod public ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, după ce aceasta i-ar fi dat soţului său în 2005, când conducea Casa de Pensii Ilfov, pensie şi indemnizaţie de însoţitor, în urma încadrării în gradul I de invaliditate, drepturile fiind acordate în baza unor „acte neclare şi diagnostice discutabile”, conform Centrului de Investigaţii Media, care l-a filmat pe dl Câmpeanu în timp ce acesta ducea o fetiţă la şcoală.

Şeful statului consideră că Mariana Câmpeanu aduce astfel o umbră de neîncredere din partea populaţiei asupra Guvernului condus de Victor Ponta.

Mariana Câmpeanu spune că pensia i-a fost acordată soţului dânsei în mod justificat, în baza unor afecţiuni care au dispărut între timp, prin asigurarea unui climat de viaţă „armonios”.

Ministrul Muncii a afirmat astăzi şi că autoturismul cu care era transportat soţul ei, maşină aparţinând Registrului Auto Român, instituţie la care este angajat Flavius Câmpeanu, era utilizat în condiţii legale.